Tak Kenal Maka Tak Cinta

Thursday, March 9, 2017

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته



Hai semua! Okay bulan Mac ni sumpah a very hectic month lah for Fie and hubby Fie! Tak menang tangan kami berdua! Wuwuu~ Dari 1 Mac till today, 8 Mac akan busy dari siang ke malam. Esok lusa pun begitu. 
Baru ni kami diduga dengan kes pecah kereta. Kesian Alza hubby kene pecah, sobss. 

So, Fie pun kekeringan idea nak update entry dengan cerita apa. 

Piker punya piker, Fie rase nak kenalkan diri Fie lah. Diri Fie yang sebenar-benar. Hope you guys sudi nak kenal dengan Fie yang sebenar ni kekekeee. 


Okay, for the first, Fieona FieRidz ni bukan nama Fie pun heheekk. Nama sebenar Fie adelah Nurul Atieqah binti Arzemi. Mane dapat nama Fieona FieRidz? Mase kecik dulu ade sorang abe ni sokmo panggil Fie dengan nama Fieona pasal dulu top lagu AC Mizal yang Fiona~~ tu. Hahaa. FieRidz pulak, just gabungan nama Fieona ni dengan nama suami Fie yaitu Ridzuan

Then, Fie is June's baby! Besday Fie 5 Jun 1995, lahir pukol 12.39 pm. Haa! Sapa June's baby macam Fie please put your hands up bebehh! Hehekk. So, untuk 2017 ni, umur Fie already 22.
Fie anak kelahiran Hospital Besar Ipoh, Perak komeeeerr~ Fie ade tiga adik-beradik and Fie anak sulong, Fie juge anak tunggal perempuan. So, walaupon anak sulong, tapi manje Fie kalahkan anak bongsu hehehee. 

Fie mase tadika, belajar di Tadika Nur Furqan dekat Jalan Kebun, Seksyen 30, Shah Alam. Sekolah rendah still dekat lokasi sama di SK Jalan Kebun and SRA Jalan Kebun. Secondary school baru lerr jauh siked dari parent Fie, adelah dalam 10km tu hehee. Fie sekolah dekat SAMT Sultan Hisamuddin, Kota Raja, Klang till form 5 lah. Actually after PMR, Fie dapat tawaran dari SBP Jempol, Nogori. Tapi abah tak kasi pergi sebab taknaak Fie jauh huhuu. After SPM, Fie continue ke KMM, Kolej Matrikulasi Melaka. Now, Fie continue Ijazah Sarjana Muda dalam kos Zoologi di UNIMAS, Universiti Malaysia Sarawak. Ade 2 semester lagi inshaa-Allah nanti boleh graduate dah! Ni pun lambat graduate sebab tangguh sem jap. 

Okay, now part paling best siked kod? Status Fie. Fie single till 2013. Awal tahun 2013, sementare tunggu result SPM, Fie dilamar oleh seorang jejaka yang sangat berani. Tak kenal sampai sebulan dah berani lamar Fie jadi isteri hehee. So, pade bulan Ogos 2013, raye aidil fitri kedua, jejaka ni merisik hantar cincin, maka kami ikatlah dulu hubungan ni memandangkan Fie asik pi carik pasal belajar jauh-jauh, mahu tak takud si jejaka tu hilang Fie. Hehekk. Perancangannye mase tu, kitorang taknak tunang, habis je Fie belajar kat Sarawak dalam 3 tahun baru terus nikah. Tapi jodoh sampai awai, alhamdulillah 1 Ogos 2015 Fie dinikahkan dengan jejaka berani tersebut, sah jadi suami isteri yang halal. Tak habis belajar pun lagi huhuu. Dan alhamdulillah again, di bulan Oktober 2016, Fie tukar status jadi mommy-to-be. Inshaa-Allah Julai 2017, Fie akan officially mommy aminnn! Ini reason kenapa Fie terpakse tangguh sem, hee. 

Siapa jejaka berani tersebut?

Okay, hubby Fie lah jejaka berani yang Fie cinta amet-amet sampai sekarang and sampai Jannah lah! Heee. Nama dia Muhammad Ridzuan al Sidiq bin Mohd Radzi. Panjang baqq angg nama laki hang ye Fie. Hahaa.Dia tua 6 tahun dari Fie. Inshaa-Allah ni pun akan turun serta join official club daddy-daddy seluruh dunia di Julai 2017 nanti. Hihii. Tak sabar nak jumpa junior kami duaaa. 


Fie dan suami tercinta Fie 



Okay tu jelah, hehee. So akhir kata, Fie nak ucap:

SELAMAT BERKENALAN SEMUA BLOGGER! 


7 comments:

  1. selamat berkenalan Fie. Wah kebetulan sis pun tgh update tentang kisah hidup sis kat blog. Klau sudi singgah2 la ya. AND Tahniah sebab nak jadi mummy :D welcome to the club fie (sis singgah dan follow fie)

    ReplyDelete
  2. wah2..muda2 dh berisi..akak ni umur 27 baru ade bby..
    alhamdulillah rezki masing2..semua Allah dah atur cantik2..
    slm perkenalan fie dari k ebah e-baci.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. fie punya love story macam farah hehe . insyaAllah jodoh sampai awal kami kawen tahun ni .kalau tak, tahun depan. sekarang status tunang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah,
      Bila saya sakit gigi saya jumpa farah

      Delete
  4. Tahniah fie! jauh betul nama samaran tu dapat haha unik juga tu. Ingatkan fieona yang dalam cerita Shrek tu hehe jangan marah. Kalau jodoh tu dah sampai, semuanya mudah kan? :)

    ReplyDelete
  5. Dah kenal pun kadang2 tak cinta,

    ReplyDelete